Knowledge is power.
Information is liberating.
Education is the premise of progress, in every society, in every family!

Veni vedi vici, așa începe scrisoarea mea …

Deși aparența ne îndeamnă ab initio să înțelegem în mod greșit această alegație, în fapt este în totalitate compatibilă cu datoria pe care o avem față de cetățeni și față de profesia pe care ne-am ales-o și în care investim cu mare drag.

Veni – marchează deosebita importanță a noastră atât pentru justiție cât și pentru viața reală. Profesia noastră reprezintă un factor determinant, o piesa indispensabilă al cărui rol trebuie conștientizat și care, în dezideratul de a aduce activitatea la nivelul respectării tuturor principiilor sociale am putea, împreună, schimba realitatea actuală folosind resursele pe care le avem la dispoziție pentru a construi o lume mai bună.

Vedi– activitatea și îndatorirea avocatului nu se raportează strict la nivelul profesional, față de care, în mod constant, trebuie să manifeste, peste putințele fizice, performanța profesională demnă de o reprezentare loială, ci trebuie să fie alături de clientul său, să îi fie un loial prieten, să reușească să îi înțeleagă atât situația cât și cauza (dies ad quen) și să îl îndrume nu numai juridic, ci și (uneori) psihologic, economic, social, făcându-l să înțeleagă consecințele alegerilor sale, dincolo de subiectivismul procesual pe care, de regulă, clienții îl manifestă orgolios (în interesul propriu exagerat și nejustificat ce excede importanței sociale a valorii ocrotite).

Vici– creând o relație nu doar profesională, preluam atât responsabilitatea față de cazul - privit în mod particular – cât și toate consecințele ce decurg din acesta și care se răsfrâng asupra vieții partenerului nostru, pentru care trebuie să găsim o soluție.

Așadar, a învinge nu înseamnă neapărat a câștiga un proces ce îi poate oferi clientului doar o satisfacție de moment, ci trebuie îndrumat de așa fel încât să nu își piardă oportunitățile pentru un confort psihic temporar, oferindu-i în acest fel stabilitatea necesară pentru o evoluție constantă și sănătoasă.  

În același mod se procedează și cu partea adversă care impietată în acțiunea sa de vendetă pierde din detaliile semnificative care constituie esența problemei. 

De aceea, de cele mai multe ori, medierea este cheia profesiei de avocat și, în acest fel, ne îndeplinim rolul activ participând la schimbarea tendințelor sociale, la înfăptuirea justiției și la asigurarea confortului și siguranței activităților clienților noștri.

Dincolo de orice prejudecăți nu trebuie să uităm că înainte de toate suntem oameni și avem nevoie unii de alții”